Scholen uit Diemen, Uithoorn en Ouder-Amstel strijden tegen textielafval

Geschreven door Op 22 mei 2024

Van 3 tot en met 27 juni vindt de Textiel Race Diemen Uithoorn en Ouder-Amstel plaats. Zes scholen leren alles over het belang van hergebruiken, repareren en recyclen van textiel! Na een gastles nemen ze het tegen elkaar op om zoveel mogelijk kleding en oud textiel in te zamelen. Het opgehaalde textiel en kleding wordt hergebruikt en gerecycled. En de school die het meeste inzamelt wint ook nog eens een duurzame workshop. Zo maakt de Textiel Race het inzamelen van textiel leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Woont u in de buurt van deze scholen, dan kunt u tussen maandag 3 en donderdag 27 juni gemakkelijk en gratis uw textiel thuis laten ophalen. Dit doet u door uw textiel online aan te bieden op de website: www.textielrace.nl. Denk bij textiel aan een oude trui, uw sokken, oude gordijnen of een oude handdoek.

U kunt helpen!

Wanneer u uw textiel op een juiste manier inlevert, draagt u eraan bij dat er minder milieuschade is, er minder mensen onder slechte omstandigheden moeten werken en er meer textiel hergebruikt kan worden. We maken het u gemakkelijk doordat het afval thuis opgehaald kan worden. Bovendien steunt u de school in uw buurt als kanshebber op een geheel verzorgde schoolreis. Dus, woont u in de buurt van de deelnemende scholen, doe dan mee en zet uw textiel online! Als dank voor het online aanmelden ontvangt u kortingscodes voor verschillende duurzame merken, zoals Iron Roots, LABFRESH, Mud Jeans en Loop.a Life.

De scholen die in Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn meedoen zijn: De Octopus (Diemen), Het Kofschip, De Amstelschool (Ouder-Amstel), ‘t Startnest, De Kwikstaart en Het Duet (Uithoorn).
Deze Textiel Race is een initiatief van de gemeenten Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

 


Huidig nummer

Titel

Artiest

Background
WhatsApp Chat
Send via WhatsApp