SV OUDERKERK IN STREEKDERBY OP DE VALREEP GELIJK (1-1)

Geschreven door Op 13 oktober 2019

Dit keer stond de uitwedstrijd tegen Sporting Martinus op het programma. De talrijk meegereisde supporters zagen hun club, vooral in de tweede helft, een prima partij op de mat leggen. Het werd uiteindelijk 1-1.

Voetballend deed SV Ouderkerk in deze streekderby beslist niet onder voor de Martinianen. Toch waren zij het die in de 12e minuut de score openden. Volstrekt onnodig balverlies (treuzelen) in de voorhoede van Ouderkerk leidde een snelle tegenaanval in van Martinus die uiteindelijk resulteerde in een rake kopbal en een voorsprong voor Martinus (1-0). In de 25e minuut was Ouderkerk vervolgens dicht bij de gelijkmaker. Uit een vrije trap even buiten de zestien ging de bal net voorlangs. Een Ouderkerks been was voldoende geweest. Net niet dus. Drie minuten later was het Mitchel Melissen die met een geweldige omhaal de bal op de paal zag belanden en vlak voor rust was het Jay Day die op het middenveld met een uiterste krachtsinspanning de bal wist te bemachtigen en Daan van Piggelen bediende. Uit diens voorzet leek Friso Kaashoek te gaan scoren, maar een Martiniaan zette zijn voet letterlijk en figuurlijk dwars en de bal ging daardoor net naast. Zou het dan weer zo’n middag worden?

Neen dus. Het was Ouderkerk dat na de drinkpauze veelal het initiatief had en voetballend liet zien veel potentie in het elftal te hebben. Het enthousiasme waarmee de bal werd rondgespeeld met vaak  prima combinaties waardoor Martinus regelmatig onder druk werd gezet, was voor een ieder die Ouderkerk een warm hart toedraagt een genot om naar te kijken. Natuurlijk kwam ook Martinus er af en toe wel uit, maar echt gevaarlijk was dat niet.

Toch tikten de minuten weg en keek Ouderkerk, ondanks het goede spel, nog steeds tegen een achterstand aan.

Tot de 87e minuut toen Daan van Piggelen, de snelle rechtervleugelaanvaller, het op z’n heupen kreeg en met de bal naar binnen draaide en vervolgens met links doel trof (1-1). Een meer dan verdiende gelijkmaker. In deze stand kwam geen verandering meer.

De coach van Ouderkerk (Jules Pasteuning) was blij met een punt. Hij vond dat zijn spelers in de eerste helft te weinig initiatieven namen. Het spel was ondermaats. Vol bewondering was hij daarentegen over het spel in de tweede helft, waarin zijn spelers keihard hebben gewerkt en bovendien goed voetbal lieten zien.

Volgende week een thuiswedstrijd tegen PVC uit Utrecht.

Bron: SV Ouderkerk Rob van ‘t Veer